Curs Bucatar specialist / Vegetarian / Dietetician

bucatar dieteticianOcupaţia de Bucătar specialist/vegetarian/dietetician se referă la activitatea de preparare a produselor culinare complexe în cadrul unei bucătării profesionale.

Bucătarul specialist / vegetarian / dietetician are ca sarcină principală pregătirea diverselor preparate din bucătăria naţională si internaţională, a preparatelor vegetariene şi dietetice, decorarea lor pentru a le pune în valoare, garantarea calităţii produselor preparate. Printre funcţiile sale se mai numără întocmirea necesarului de produse pentru achiziţionare, specificând cantităţile şi calitatea produselor, controlul produselor achiziţionate, supravegherea curăţeniei spaţiilor şi echipamentelor, igiena şi siguranţa alimentară. Are relaţii de colaborare cu bucătarul şef, şeful adjunct, bucătarii, ajutorii de bucătar, lucrătorii în bucătărie, ospătarii, şeful de sală, somelierul.

Tematica cursului:

– cunoaşterea artei culinare;
– merceologia alimentelor şi băuturilor;
– metode şi tehnici de aprovizionare cu materii prime şi auxiliare;
– metode si tehnici de stocare a alimentelor;
– organizarea muncii în bucătărie;
– tehnologia preparării şi combinării alimentelor;
– igienă spaţiilor, a echipamentelor;
– siguranţa alimentaţiei

Principalele activităţi desfăşurate sunt:
– aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă;
– aplicarea normelor HACCP – Hazard Analysis Critical Control Point (Analiza Riscurilor Punct Critic de Control);
– aplicarea principiilor nutriţiei sănătoase şi echilibrate;
– gestionarea documentelor specifice;
– organizarea muncii în partidele din bucătărie;
– realizarea preparatelor dietetice şi vegetariene;
– realizarea de specialităţi culinare din bucătăria naţională şi internaţională;
– prezentarea estetică a preparatelor culinare.

Grupul tinta

Cursul se adresează tuturor celor care doresc dobandirea de cunostinte si abilitati necesare desfasurarii in bune conditii si la standarde de pregatire ridicate a profesiei de bucatar vegetarian / dietetician.

Condiţii de acces:

Studii:
– învăţământ minim obligatoriu
– 10 clase şi calificare profesională de nivel 2

Experienţă practică în domeniu de minimum 2 ani de la absolvirea calificării.

Ruta de progres: Bucătarul specialist/ vegetarian/ dietetician poate deveni Bucătar şef după terminarea liceului şi absolvirea unui curs de specializare prin sistemul de formare profesională a adulţilor.

 

Loc de desfasurare

Institutul pentru calificari INFO CENTER GROUP

Adresa: strada Zaharia Boiu, nr.2 cladirea ATCOM, Sibiu
< Vezi harta zonei aici >

Cursul se poate organiza si in alte localitati din tara, unde exista grupe de minim 14 solicitanti.

Acte necesare la inscriere:

1. formularul de inscriere completat si trimis on line de pe aceasta pagina
2. copia cartii de identitate, a certificatului de nastere, a certificatul de casatorie (pentru doamnele care si-au schimbat numele),a ultimei diplome a unitatii de invatamant absolvite si adeverinta medicala cu mentiunea „clinic sanatos” trimise prin fax: 0269-244911 sau la e-mail: office@sbinfo.ro sau online incarcate mai jos.

Pretul cursului este de 1000 lei/persoana la plata integrala si 1200 lei/persoana la plata in 2 rate

Formular de inscriere

Nume:

Prenume:

C.I./B.I. pentru persoane fizice:

C.U.I./C.I.F. pentru persoane juridice:

Date de contact

Optional telefon/e-mail:

Mesajul tau:

Incarcati urmatoarele acte:

Carte de identitate

Certificat de nastere

Certificat de casatorie (daca este cazul)

Ultima diploma obtinuta

Incarcati urmatoarele acte in format: jpeg, jpg, png, pdf, bmp, gif, doc, docx.



Am citit şi sunt de acord cu politica de confidenţialitate, termenii şi conditiile site-ului
Confirm că am peste 16 ani


Certificatul de absolvire obtinut:

Certificat_absolvire