Curs Monitor de schi, snow-board si sporturi de alunecare pe zapada

Monitorul de schi, snowboard şi alte sporturi de alunecare pe zăpadă organizează cursuri de iniţiere şi perfecţionare în practicarea schiului, snowboard-ului, şi a altor sporturi de alunecare pe zăpadă. Acesta îşi desfăşoară activitatea ca angajat al unor instituţii sau privat în mod independent, conform normelor legale din domeniul activităţilor instructive, recreative şi de divertisment, strict pe partii sau spatii special amenajate.

Monitorul de schi, snowboard şi sporturi de alunecare pe zăpadă, supraveghează copii aflaţi în staţiunile montane, organizează activităţi de agrement sau acţiuni turistice pentru cetăţeni români şi străini. Monitorul ajută şi îndrumă turiştii, dă sfaturi şi coordoneaza organizarea evenimentelor de iarnă, fiind unul din cei mai buni vectori de publicitate din turismul montan. Monitorul de schi, snowboard şi sporturi de alunecare pe zăpadă este o persoană care şi-a dobândit competenţele prin practicarea schiului şi a altor sporturi de alunecare pe zăpadă, în cadrul activităţilor sportive de performanţă din cluburi sau asociaţii sportive, dar poate fi şi un practicant pasionat al sporturilor de iarnă, care şi-a dobândit competenţele prin alte căi decât cele formale.

Program curs: 30.11.2018  – 08.12.2018 

Locaţie: teoria la săli de curs şi practică la Şcoala de Schi – Arena Platoş Păltiniş

Formator pentru schi: Diana-Agatha SUTEU 

Formator pentru snowboard: Razvan MATEI

Acte necesare inscrierii:

  • Carte de Identitate
  • Certificat nastere
  • Dovada  studiilor medii (cu sau fara diplomă de bacalaureat)
  • Cazier judiciar
  • Aviz medical: clinic sanatos
  • Portofoliu sau declaratie pe proprie raspundere privind competente in schi / snowboard
 

Pretul cursului este de 1200 lei/persoana la plata integrala si 1300 lei/persoana la plata in 2 rate

Formular de inscriere

Nume:

Prenume:

C.I./B.I. pentru persoane fizice:

C.U.I./C.I.F. pentru persoane juridice:

Date de contact

Optional telefon/e-mail:

Mesajul tau:

Incarcati urmatoarele acte:

Carte de identitate

Certificat de nastere

Certificat de casatorie (daca este cazul)

Ultima diploma obtinuta

Adeverinta medicala

Cazier judiciar

Portofoliu

Incarcati urmatoarele acte in format: jpeg, jpg, png, pdf, bmp, gif, doc, docx.Am citit şi sunt de acord cu politica de confidenţialitate, termenii şi conditiile site-ului
Confirm că am peste 16 ani

 

Cunoştinţele necesare pentru practicarea ocupaţiei se referă la: tehnica schiului şi a sporturilor de alunecare pe zăpadă, noţiuni de biomecanică, noţiuni de prim ajutor, modul de organizare al activităţii şcolii de schi, metode de lucru cu diverse categorii de cursanţi, noţiuni de psiho-pedagogie. Totodată monitorul trebuie să posede şi un bagaj de cunoştinţe referitoare la regiunea în care îşi desfăşoară activitatea (cultura, istoria şi geografia zonei, natura şi mediul înconjurător, traseele montane, istoria schiului), noţiuni legate de legile şi organizaţiile naţionale şi internaţionale din domeniul schiului, ca norme de respectat de către orice practicant al sporturilor de iarnă, cunoştinţe legate de materialele utilizate, marketing, comunicare, siguranţa pe pista şi în afara ei, regulile FIS, limbi străine de circulaţie internaţională, protecţia mediului, etc. Monitorul de schi, snowboard şi sporturi de alunecare pe zăpadă este un bun cunoscător al tipologiilor de caractere umane, el trebuie să asigure un climat favorabil desfăşurării activităţilor propuse, care să permită asimilarea procedeelor tehnice şi îndeplinirea obiectivelor propuse în condiţii de menţinere a unei bune dispoziţii tuturor participanţilor. Situaţiile de risc de care trebuie să ţină cont în desfăşurarea activităţilor de instruire, pentru monitorul de schi, snowboard şi sporturi de alunecare pe zăpadă se referă îndeosebi la: riscuri determinate de nerespectarea măsurilor de protecţie a muncii pe timpul pregătirii şi desfăşurării programului de instruire; riscuri determinate de starea vremii; riscuri determinate de periculozitatea locului de desfăşurare a instruirii. Pentru a face faţă cu succes îndatoririlor impuse de această ocupaţie, monitorul trebuie să cunoască bine limba română şi cel puţin o limbă de circulaţie internaţională.

Se asigura Certificat de absolvire

 

Certificatul de absolvire obtinut:

Certificat_absolvire