Curs BUCĂTAR SPECIALIST / VEGETARIAN / DIETETICIAN

Ocupaţia de Bucătar specialist/vegetarian/dietetician se referă la activitatea de preparare a produselor culinare complexe în cadrul unei bucătării profesionale.

1.000,00lei

Product total
Options total
Grand total

Descriere

Bucătarul specialist / vegetarian / dietetician are ca sarcină principală pregătirea diverselor preparate din bucătăria naţională si internaţională, a preparatelor vegetariene şi dietetice, decorarea lor pentru a le pune în valoare, garantarea calităţii produselor preparate. Printre funcţiile sale se mai numără întocmirea necesarului de produse pentru achiziţionare, specificând cantităţile şi calitatea produselor, controlul produselor achiziţionate, supravegherea curăţeniei spaţiilor şi echipamentelor, igiena şi siguranţa alimentară. Are relaţii de colaborare cu bucătarul şef, şeful adjunct, bucătarii, ajutorii de bucătar, lucrătorii în bucătărie, ospătarii, şeful de sală, somelierul.

Tematica cursului:

  • cunoaşterea artei culinare
  • merceologia alimentelor şi băuturilo
  • metode şi tehnici de aprovizionare cu materii prime şi auxiliar
  • metode si tehnici de stocare a alimentelo
  • organizarea muncii în bucătări
  • tehnologia preparării şi combinării alimentelor
  • igienă spaţiilor, a echipamentelo
  • siguranţa alimentaţiei

 

Principalele activităţi desfăşurate sunt:

– aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă;
– aplicarea normelor HACCP – Hazard Analysis Critical Control Point (Analiza Riscurilor Punct Critic de Control);
– aplicarea principiilor nutriţiei sănătoase şi echilibrate;
– gestionarea documentelor specifice;
– organizarea muncii în partidele din bucătărie;
– realizarea preparatelor dietetice şi vegetariene;
– realizarea de specialităţi culinare din bucătăria naţională şi internaţională;
– prezentarea estetică a preparatelor culinare.

Grupul tinta

Cursul se adresează tuturor celor care doresc dobândirea de cunoştinţe şi abilităţi necesare desfăşurării în bune condiţii şi la standarde de pregătire ridicate a profesiei de Bucătar vegetarian / dietetician, necesară pentru restaurantele la înalte standarde de calitate sau pentru a deveni Bucătar şef. Curs Bucătar specialist vegetarian dietetician mai este de ajutor celor care sunt vegetarieni sau care sunt vegani şi celor dispuşi să acorde mai multă atenţie unei nutriţii dietetice

Condiţii de acces:

Studii: învăţământ mediu, liceu, cu sau fără diploma de bacalaureat

Acte necesare la inscriere:

  1. formularul de înscriere completat şi trimis on line de pe această pagină
  2. copie Carte de Identitate
  3. copie certificat de nastere
  4. copie crtificat de căsătorie (pentru cei care și-au schimbat numele)
  5. copie a ultimei diplome a unității de învățământ absolvite
  6. adeverința medicală cu mențiunea “clinic sănătos”

Toate aceste acte se vor trimite prin fax: 0269-244911 sau la e-mail: office@sbinfo.ro sau online pe pagina de finalizare comandă.

Certificatul de absolvire obtinut:

Certificat_absolvire