Workshopuri & Seminarii

In data de 18.11.2016 ora 16,00 avem placerea de a va invita sa participati la prezentarea editiei revizuite a Cartii padurarului si a inca 7 carti din domeniul silviculturii, ale aceluiasi autor, dl. prof. dr. ing. Gherghel Mihai.

Renumitul expert in domeniul silviculturii, dl. prof. dr. ing. Gherghel Mihai, va fi prezent la eveniment, alaturi de cercetator stiintific ing. Cotarlea Ioan, dr. ing. Nicolae Şelaru director general A.G.V.P.S România, drd. ing. Tesa Ovidiu, prof. ing. Puiu Mihai, reprezentanti Directia Silvica Sibiu, care vor lua cuvântul.

Cei interesati sa participe, sunt rugati sa confirme prezenta, pana vineri ora 12,00. Va asteptam!

Date de contact:
e-mail: office@sbinfo.ro
tel. 0740087780; 0745369686

Conform hotararii CNFPA 299/28.12.2009, „pregatirea specifica formarii profesionale a adultilor” poate fi dovedita de formator prin urmatioarele acte:
1. Certificat de absolvire obtinut printr-un program de formare pentru ocupatia Formator sau Formator de Formatori
2. Certificat de competente profesionale cu mentiunea „competent” pentru toate competentele din standardul ocupational „Formator”, eliberat de un centru de evaluare de competente autorizat.
3. Certificat similar celor de mai sus eliberat de unul din statele UE echivalat de autoritatea romana competenta.
4. Diploma de „Master” in domeniul educatiei adultilor sau al formarii formatorilor.
5. Diploma de „Doctor” in stiintele educatiei – cu o teza de doctorat din domeniul educatiei adultilor sau al formarii formatorilor.
6. Dovada scrisa ca profeseaza intr-o functie didactica la nivelul invatamantului profesional, tehnic si liceal.
7. Dovada scrisa ca profeseaza intr-o functie didactica la nivelul invatamantului superior – asistent/lector/conferentiar/profesor universitar.

Incepand cu 01 ian 2010 desfasurarea oricaror programe de formare profesionala se realizeaza numai cu formatori ce au dovedit ca detin acte conform Hotararii 299/28.12.2009

Potrivit Art.10 (3) din ORD. MMSSF-MECT nr.353/5202/2003 metodologia de autorizare a furnizorilor de formare profesionala a adultilor se aplica cu data de 01.01.2010.

A fi formator autorizat, inseamna a face dovada ca se realizeaza programe de formare conform programei de pregatire autorizata.

In sprijinul celor mai sus prezentate Centrul de Formare Profesionala INFO CENTER GROUP are autorizat:
1. Curs de perfectionare pentru ocupatia „Formator de Formatori” – COR 241207, avand autorizatia seria SB nr. 513/07.02.2011
2. Centrul de evaluare a competentelor autorizat pentru ocupatia de „Formator” – COR 241205, avand autorizatia de functionare seria A nr.860 din 25.11.2010

Conf. univ. dr. Sever Purcia

Psihologii încearcă să găsească un cadru explicativ al motivatiei, dintre care se impun următoarele două: teoria bifactorială a lui Frederik Herzberg si piramida trebuintelor a lui Abraham Maslow, teorii utilizate în procesul de motivare a angajatilor practicat în managementul resurselor umane.

Conform teoriei bifactoriale, factori precum politica si procedurile companiei (modul în care sunt percepute acestea de angajati), supervizarea (cum percep angajatii modul de conducere si coordonare), relatiile personale (relatiile cu colegii), mediul de lucru, remunerarea – sunt asa numitii factori de igienă. Lipsa lor poate crea satisfactie, însă prezenta lor nu motivează angajatii, în schimb, există alti 5 factori de motivare care produc satisfactii în muncă:
1) realizarea profesională;
2) recunoasterea rezultatelor muncii;
3) munca în sine;
4) avansarea în cadrul ierarhiei companiei si
5) responsabilitatea asociată muncii.

Factorii de motivare sunt asociati cu efectele pozitive de lungă durată, în timp ce factorii de igienă produc, în mod constant, schimbări de scurtă durată în atitudinea fată de muncă.
Psihologul american A. Maslow postulează faptul că există un anumit algoritm al satisfacerii trebuintelor si al obtinerii satisfactiei, ierarhizate sub forma unei piramide, având la bază:
1) trebuintele fiziologice (sete, foame, sexualitate, urmate de
2) trebuinte de securitate (stabilitate, protectie);
3) trebuinte de afiliere (nevoia de a fi iubit, apreciat, teama de singurătate);
4) trebuinta de stimă si respect;
5) trebuinta de autorealizare. Din 1970, Maslow a mai adăugat încă trei trepte:
6) trebuintele cognitive;
7) trebuintele estetice si
8) trebuinte de concordantă (armonie între cunoastere, afectivitate, actiune).

Maslow sustine că diferitele trepte ale acestei piramide apar pe rând, functie de dezvoltarea psihică, iar intensitatea trebuintelor scade de la bază spre vârf, iar o trebuintă superioară nu poate fi satisfăcută dacă nu au fost satisfăcute trebuintele inferioare ei.

În consecintă, pe măsură ce o persoană avansează în ierarhia organizatională, este mai probabil că va dori să-si satisfacă trebuintele superioare si să caute oportunităti pentru a o face. Este motivul pentru care oamenii continuă mereu să învete, să se califice sau recalifice, pentru a-si asigura sansa la ascensiunea pe scara valorilor în organizatia în care îsi derulează activitatea.

Aceste teorii au o largă aplicabilitate în gestionare resurselor umane. Nu întotdeauna salariul este factorul motivator, mai importante sunt sarcinile pe care le are individul de îndeplinit, sau aprecierea rezultatelor muncii. Sentimentul de apartenentă la valorile companiei, sau sentimentul împlinirii profesionale si posibilitatea de dezvoltare sunt aliati în motivarea oricărui angajat si conduc la găsirea accesului la programe de formare profesională. Totodată sunt factori care-I determină pe angajat să-si satisfacă nevoile de afiliere, de stimă de sine, si respect, ceea ce conduce la autorealizare.

CAND SUFERA COPILUL DE ADHD?! Scale clinice şi metode educaţionale de intervenţie

TRAINERI:
– Psih. Dr.Valeria Purcia

– Psihologie şcolară şi educaţională
– Competenţe în: Diagnoză, prevenţie şi intervenţie în ADHD

– Psih. Mirela Pui – Psihologie clinica

ESTI părinte, educator, învatator, student?

– Ca PARINTE iti vezi copilul crescand dar observi ca este mereu agitat, mult prea agresiv cu alti copii, are dificultăţi cu temele pentru acasă?
– Esti EDUCATOR, INVATATOR si observi ca elevul se catara excesiv, peste tot, ca nu se poate concentra , nu sta linistit la masa sau la orele de scoala, vorbeste mult si e mereu in miscare!?
– Esti STUDENT si vrei să afli mai multe pentru cariera de mai tarziu!?

Ai auzit despre ADHD si te gandesti ca si copilul / elevul tau poate suferi de asta!?
Copilul iti spune des un rastit NU, nu te asculta, tipa si plange din orice, face numai ce vrea el si simti ca nu-l mai poti stapani!? Crezi ca nu mai stii cum sa comunici cu el, iti vine sa-ti spui ca nu esti un „parinte bun”?!

Poti afla ca exista solutii pentru toate acestea! Inscrie-te la workshopul:

Cand sufera Copilul de ADHD!? Scale clinice si metode educationale de interventie.”
-Ce pot face daca sunt Educator, Invatator sau Parinte!?
-Ce pot afla daca sunt student si la ce imi foloseste?!
-Ce tip de educatie ma ajuta in relatia copilului cu ADHD?
-Ce instrumente pot folosi pentru a evalua copilul?(scale, teste)
-Este nevoie de tratament sau exista tehnici sau metode utile?Care sunt acestea?

Durata:- workshop – 6 ore
Finalitati: diplome de participare + suport curs CD+ scale de evaluare
Locaţia: Centrul de Formare Profesionala INFO CENTER GROUP Sibiu, strada Rennes, nr.2, Sibiu

Legislatia conform careia se avizeaza proiectele de acte normative care au ca obiectiv formarea profesionala a adultilor in Romania de catre Consiliul National de Calificare si Formare Profesionale a Adultilor se regasesc in prevederile legii 132/1999, Art.4 (alin 1).

Conform OG nr 129/2000 privind formarea profesionala a adultilor, republicata, adultii pot participa la programe de fomare profesionala ce au ca obiective:
– facilitatea integrarii sociale a persoanelor corespunzator aspiratiilor profesionale si nevoilor pietei muncii;
– dezvoltarea profesionala a resurselor umane ce pot creste competitivitatea fortei de munca;
– revizuirea cunostintelor profesionale in ocupatia avuta;
– schimbarea calificarii/specializarii ca urmare a modificarior economice, mobilitatii sociale, modificari ale capacitatii de munca;
– insusirea unor cunostinte avansate privind metode si procedee moderne necesare la locul de munca;

Diferit de sistemul national de invatamant, formarea profesionala a adultilor cuprinde formarea profesionala initiala si formarea profesionala continua ce confera dobandirea de competente profesionale necesare locurilor de munca.

Competentele profesionale se pot dobandi pe urmatoarele cai:
1. Calea formala, prin cursuri efectuate
2. Calea non-formala, prin evaluare de competente profesionale la locul de munca (calificari la locul de munca)
3. Calea informala, prin contact nesistematic cu medii de invatare socio-educational, profesional, etc.

Formarea profesionala a adultilor se poate organiza pentru forma de initiere, calificare, recalificare, specializare, perfectionare.

Furnizorii de formare profesionala realizeaza aceste cai de formare in mod autorizat, putand presta servicii de formare profesionale cu respectrea standardelor de pregatire profesionala si a celor ocupationale.

Centrele de formare profesionala furnizeaza formarea profesionala prin evaluarea competentelor profesionale, aplicata doar celor ce au cunostinte si experienta relevanta la locul de munca.

In cadrul formarii profesionale a adultilor functioneaza sistemul de credite transferabile, cumularea acestora atestand dobandirea de competente profesionale.

Ca rezultat al formarii profesionale a adultilor furnizorii de formare profesionala pot elibera:
– Certificate de absolvire, valabile pentru forme de: initiere, specializare si perfectionare;
– Certificate de competente profesionale valabile pentru calificari/ocupatii evaluate la locul de munca;
– Certificate de calificare valabile pentru forme de calificare si recalificare;

In zilele de: 17, 18, 19, 24, 25 si 26 mai 2012 s-au realizat workshopuri in domeniile: resurse umane (18.05.2012), marketing (19.05.2012), management de proiect (24.05.2012), vânzări (25.05.2012), personal branding (26.05.2012), avand ca locatie sediul INFO CENTER GROUP, str. Zaharia Boiu, nr.2, Sibiu.

In data de 17.05.2012 a avut loc conferinta de deschidere a proiectului Discover, proiect ce vine în întâmpinarea unor nevoi a studenților din Sibiu și anume aceea de a avea acces la cunoștințele și competențele necesare pentru a se integra, după absolvire, în piata fortei de munca.În cadrul proiectului s-au realizat, de către specialiști consacrati, workshop-uri pe teme de mare interes, la care au participat peste 250 studenti din centrul universitar Sibiu.

Studentii au dobândit multe cunoştinţe teoretice si practice în domeniul pentru care au avut interes, participand in mod activ la simulari, demonstratii, exercitii practice. Testele de aptitudini privind orientarea profesionala, le-au fost studentilor de mare folos, prin acestea au putut descoperii pentru ce posturi au abilitati si aptitudini. Au fost prezentate tendintele pietei fortei de munca, posibilitati de integrare in piata fortei de munca, iar studentii care au dorit sa isi completeze testele de aptitudini, au avut posibilitatea de a obtine feedbackul de orientare in cariera.

Studentii sibieni prin proiectul Discover au participat la workshopuri cu tematici de mare interes, realizate de traineri si antrepenori din mediul de afaceri sibian. Cu aceasta ocazie si-au imbogatit cunostintele personale si au dobandit competente pentru ocupatii cerute de piata fortei de munca.

Galerie foto Workshopuri