Tematica
√ Cunoaşterea artei culinare
√ Merceologia alimentelor şi băuturilor
√ Metode şi tehnici de aprovizionare cu materii prime şi auxiliare
√ Metode si tehnici de stocare a alimentelor
√ Organizarea muncii în bucătărie
√ Tehnologia preparării şi combinării alimentelor
√ Igienă spaţiilor, a echipamentelor
√ Siguranţa alimentaţiei
Principalele activităţi desfăşurate sunt:
√ aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă
√ aplicarea normelor HACCP – Hazard Analysis Critical Control Point (Analiza Riscurilor Punct Critic de Control)
√ aplicarea principiilor nutriţiei sănătoase şi echilibrate
√ gestionarea documentelor specifice
√ organizarea muncii în partidele din bucătărie
√ realizarea preparatelor dietetice şi vegetariene
√ realizarea de specialităţi culinare din bucătăria naţională şi internaţională
√ prezentarea estetică a preparatelor culinare
Cui se adresează
Cursul se adresează tuturor celor care doresc dobandirea de cunostinte si abilitati necesare desfasurarii in bune conditii si la standarde de pregatire ridicate a profesiei de bucatar specialist vegetarian / dietetician.
Condiţii de acces:
Studii:
– învăţământ minim obligatoriu
– 10 clase şi calificare profesională de nivel 2
Experienţă practică în domeniu de minimum 2 ani de la absolvirea calificării.
Ruta de progres: Bucătarul specialist/ vegetarian/ dietetician poate deveni Bucătar şef după terminarea liceului şi absolvirea unui curs de specializare prin sistemul de formare profesională a adulţilor.
Unde se desfășoară
Institut Calificări INFO CENTER GROUP
Partea de teorie a cursului se realizează online prin sistem interactiv de videoconferință sau la sălile de curs din Sibiu, str. Rennes, nr. 2
Partea de practică se desfășoară la agenți economici din domeniu.
Pentru participarea online se achita integral
Cont RO22BTRL03301202L90417XX Banca Transilvania Sibiu
CUI 23991034
Acte necesare la înscriere
- Carte de Identitate
- diploma de studii (liceu cu sau fără bacalaureat)
- certificatul de naștere
- certificatul de căsătorie (dacă este schimbare de nume)
- adeverință medicală
Actele se trimit prin e-mail: office@sbinfo.ro
Date de contact
- sediu: Sibiu, str. Rennes, nr. 2
- e-mail: office@sbinfo.ro
- tel/fax: 0269-244.911
- mobil: 0745 369 686
Certificatul obținut
Certificatul de absolvire de tip specializare este valabil pe viață atât la nivel național cât și internațional (UE) și este eliberat de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Educației