Curs Bucătar specialist vegetarian / dietetician

Preț 1000 lei / cursant

Cursul de specializare Bucătar specialist vegetarian/dietetician se desfășoară în 60 de ore (20 de ore teorie online sau la sala de curs și 40 ore de practică la agenți economici din domeniul gastronomiei). Bucătar specialist vegetarian/dietetician este ocupația care se referă la activitatea de preparare a produselor culinare complexe în cadrul unei bucătării profesionale.

Acesta are ca sarcină principală:

  • pregătirea diverselor preparate din bucătăria naţională si internaţională
  • pregătirea preparatelor dietetice, vegetariene, vegane și raw vegane
  • calcularea valorii nutriționale/energetice a alimentelor
  • prepararea alimentelor recomandate pentru pentru anumite boli (gută, diabet etc.)
  • aplicarea principiilor de nutriție sănătoasă
  • decorarea lor pentru a le pune în valoare, garantarea calităţii produselor preparate
  • colaborerea cu bucătarul şef, şeful adjunct, bucătarii, ajutorii de bucătar, lucrătorii în bucătărie, ospătarii, şeful de sală, somelierul.

Încărcați aici actele necesare pentru înscriere la curs

 lei
Alege fisierul Adaugă fișierul
Alege fisierul Adaugă fișierul
Alege fisierul Adaugă fișierul
Alege fisierul Adaugă fișierul
Alege fisierul Adaugă fișierul
Descriere

Tematica


Cunoaşterea artei culinare

Merceologia alimentelor şi băuturilor

Metode şi tehnici de aprovizionare cu materii prime şi auxiliare

Metode si tehnici de stocare a alimentelor

Organizarea muncii în bucătărie

Tehnologia preparării şi combinării alimentelor

Igienă spaţiilor, a echipamentelor

Siguranţa alimentaţiei

Principalele activităţi desfăşurate sunt:
aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă

aplicarea normelor HACCP – Hazard Analysis Critical Control Point (Analiza Riscurilor Punct Critic de Control)

aplicarea principiilor nutriţiei sănătoase şi echilibrate

gestionarea documentelor specifice

organizarea muncii în partidele din bucătărie

realizarea preparatelor dietetice şi vegetariene

realizarea de specialităţi culinare din bucătăria naţională şi internaţională

prezentarea estetică a preparatelor culinare

Cui se adresează

Cursul se adresează tuturor celor care doresc dobandirea de cunostinte si abilitati necesare desfasurarii in bune conditii si la standarde de pregatire ridicate a profesiei de bucatar specialist vegetarian / dietetician.

Condiţii de acces:

Studii:
– învăţământ minim obligatoriu
– 10 clase şi calificare profesională de nivel 2

Experienţă practică în domeniu de minimum 2 ani de la absolvirea calificării.

Ruta de progres: Bucătarul specialist/ vegetarian/ dietetician poate deveni Bucătar şef după terminarea liceului şi absolvirea unui curs de specializare prin sistemul de formare profesională a adulţilor.

Unde se desfășoară

Institut Calificări INFO CENTER GROUP

Partea de teorie a cursului se realizează online prin sistem interactiv de videoconferință sau la sălile de curs din Sibiu, str. Rennes, nr. 2

< Vezi harta zonei aici >

Partea de practică se desfășoară la agenți economici din domeniu.

Pentru participarea online se achita integral

Cont RO22BTRL03301202L90417XX Banca Transilvania Sibiu

CUI 23991034

Acte necesare la înscriere

    1. Carte de Identitate
    2. diploma de studii (liceu cu sau fără bacalaureat)
    3. certificatul de naștere
    4. certificatul de căsătorie (dacă este schimbare de nume)
    5. adeverință medicală

    Actele se trimit prin e-mail: office@sbinfo.ro

Date de contact

Certificatul obținut

Certificatul de absolvire de tip specializare este valabil pe viață atât la nivel național cât și internațional (UE) și este eliberat de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Educației