Acte necesare la înscriere
- Carte de Identitate
- diploma de liceu
- certificatul de naștere
- certificatul de căsătorie (dacă este schimbare de nume)
Documentele se trimit prin e-mail la office@sbinfo.ro
Program curs TEHNICIAN VETERINAR (ASISTENT VETERINAR)
Partea de teorie se predă în 3 zile pe săptămână în programul 16.30 – 20.00 în zilele stabilite la începerea cursului. Modul de predare este online prin platforme interactive (Zoom, Teams, Google Meet etc.) sau la sălile de curs din Sibiu, Str. Rennes, nr. 2. Partea practică se realizează încă de la începerea cursului la CMV-uri, clinici, farmacii veterinare, ferme în programul stabilit de comun acord cu angajatorii contactați.
Sălile noastre de curs
DESCRIEREA CURSULUI TEHNICIAN VETERINAR (ASISTENT VETERINAR)
Formatorii cursului sunt 10 renumiți medici veterinari, cu pratică zilnică și performanțe în domeniul sanitar veterinar, ce au experiență și în formarea profesională a sute de tehnicieni veterinari calificați până în prezent.
Tehnicianul veterinar este cel care face echipă cu medicul veterinar, participând la acţiunile sanitar – veterinare ce au ca obiectiv menţinerea sănătăţii publice prin evitarea transmiterii unor maladii de la animale la om, nu numai prin contact direct, ci şi prin consumul unor produse de origine animală contaminate.
Un rol important în menţinerea sănătăţii populaţiei îl joacă expertiza sanitară veterinară a produselor de origine animală.
În afară de posibilitatea transmiterii unor boli microbiene şi parazitare prin carne, lapte şi derivatele acestora la om, alimentele mai pot suferi o serie de alterări în timpul prelucrării, transportării, depozitării şi comercializării care, pe lângă faptul că le scade valoarea iniţială, le pot face chiar periculoase pentru consum.
În ultimii ani, legislaţia sanitară veterinară prevede o serie de măsuri care să permită alinierea ţării noastre la standardele Uniunii Europene în domeniu. Aceste măsuri au la bază o metodologie unitară de lucru şi interpretare în laboratoarele de control sanitar veterinar al alimentelor.
Unităţile de competenţe tehnice generale şi specializate: Patologia infecţioasă, Propedeutica, Patologia chirurgicală şi Patologia obstetricală, asigură tehnicianului veterinar capacitatea de a sprijini în mod real medicul veterinar în diagnosticarea, prevenirea şi combaterea bolilor la animale.
Tematica curs Tehnician veterinar (ASISTENT VETERINAR)
UNITĂŢI DE COMPETENŢE TEHNICE GENERALE:
√ Securitatea și sănătatea în muncă în domeniul sanitar veterinar
√ Gestiune și evidență economică
√ Anatomia și fiziologia animalelor
√ Biotehnologii moderne în creșterea animalelor
UNITĂŢI DE COMPETENŢE TEHNICE SPECIALIZATE:
√ Anatomia patologică și fiziopatologia
√ Farmacologia
√ Semiologia
√ Patologia medicală
√ Parazitologia
√ Patologia chirurgicală
√ Patologia obstreticală
√ Patologia infecțioasă
√ Controlul sanitar veterinar al alimentelor
√ Etică și legislație profesională
Date de contact
- sediu: Sibiu, str. Rennes, nr. 2
- e-mail: office@sbinfo.ro
- tel/fax: 0269-244.911
- mobil: 0745 369 686
Cui se adresează cursul Tehnician veterinar (Asistent veterinar)
Cursul se adresează tuturor celor care doresc dobândirea de cunoștințe și abilități necesare desfășurării in bune condiții și la standarde de pregătire ridicate a profesiei de tehnician veterinar.
Condiţii de acces:
Studii medii (liceale) cu sau fara bacalaureat
Unde se desfășoară
Institut Calificări INFO CENTER GROUP
Cursul se realizează online prin sistem interactiv de videoconferință sau la sălile de curs din Sibiu, str. Rennes, nr. 2
Pentru participarea online se achita integral
Cont RO22BTRL03301202L90417XX Banca Transilvania Sibiu
CUI 23991034
Certificatul obținut
Certificatul de calificare obținut la finalul cursului este valabil pe viață atât la nivel național cât și internațional (UE) și este eliberat de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Educației