“Învată pentru tine, învată să–ti cresti sansele”!
Tribuna 05.01.2012

imagine-interviuVreti să învătati italiana sau spaniola? Vreti să vă atestati competentele profesionale în ocupatia pe care o practicati? La INFO CENTER GROUP veti primi o mână de ajutor, pentru că aici se organizează peste 50 de cursuri în diferite domenii si se asigură evaluarea competentelor profesionale.

INFO CENTER GROUP este Centrul de formare profesională în care rezultatele cresc de la an la an, prin numărul cursantilor absolventi si cel al candidatilor care obtin Certificate de competente profesionale sau prin societătile care beneficiază de consultantă specializată. Managerul Centrului este Ofelia Matca, care a ales să facă formare profesională pentru a fi mai aproape de oameni si de nevoile lor.” fiind la bază profesoară de fizică, era firesc să mă motiveze domeniul educational. Apoi, port numele Ofelia care provine din greaca “Ophelia” care înseamnă “ajutor”. Probabil că nu este întâmplător că am primit acest nume. Oricum mi-a plăcut mereu să răspund nevoilor oamenilor si să dau o mână de ajutor atunci când s-a putut. În formarea profesională a adultilor am reusit să pun în valoare o mai bună parte din ceea ce am învătat de-a lungul anilor. În plus, mă consider o fiintă dinamică, receptivă la nou, la schimbările pietei fortei de muncă.”

Ofelia Matca a absolvit Facultatea de Fizică din Cluj, master în Managementul Calitătii si în Evaluări de riscuri profesionale si peste 30 de cursuri de pregătire profesională. Are experientă profesională ca profesor, director, manager calitate iar de 6 ani activează în formarea profesională a adultilor si evaluarea competentelor profesionale.

INFO CENTER GROUP este Centrul de formare profesională cu cele mai multe cursuri autorizate în judetul Sibiu. Care sunt acestea?
– Sunt cursuri cerute de piata fortei de muncă, fiind cursuri de calificare, initiere, specializare si perfectionare si instruire: Instalator încălzire centrale, Instalator tehnico sanitare si de gaze, Paznic de vânătoare, Ranger, Contabil, Manager proiect, Expert achizitii publice, Formator, Mentor, Inspector resurse umane, Cadru tehnic cu atributii P.S.I., Inspector în securitate si sănătate în muncă 40 si 80 ore, Coordonator în materie de securitate si sănătate în muncă, Auditor de securitate si sănătate Ocupatională OHSAS 18001, Manager Calitate ISO 9001, Auditor al calitătii, Manager de mediu ISO 14001, Auditor de mediu, cursuri în limbi străine: germană, engleză, italiană si multe altele, care se pot găsi pe site-ul: www.sbinfo.ro
– În oferta Centrului intră cursuri în multe limbi străine, atât de largă circulatie internatională, cât si limbi mai putin studiate la noi, precum norvegiana sau daneza.

Ce v-a determinat să aveti în vedere atât de multe?
– Organizăm cursuri pentru 12 limbi străine: germană, engleză, italiană, franceză, spaniolă, maghiară, rusă, suedeză, greacă, norvegiană, daneză si bineînteles curs de limba română, pentru străinii care vor să învete româna ca limbă străină.Toate aceste cursuri le oferim deoarece sunt identificate de noi si asemenea nevoi. Există tot mai mare interes pentru a învăta limbi străine, fie pentru a călători în străinătate, fie pentru a lucra si locui în alte tări, asa încât am considerat că putem ajuta si sub acest aspect.

Cum apreciază sibienii si nu numai ei, posibilitatea certificării competentelor pro-fesionale detinute, fără curs ci apelând la INFO CENTER GROUP ca si centru de evaluare autorizat?
– Întotdeauna este necesară consilierea în privinta modului în care se pot certifica competentele profesionale. Este altceva decât cursurile, este o modalitate diferită de certificare, Certificatul de Competente Profesionale fiind însă cel valabil din punct de vedere juridic, ca si cel rezultat în urma unui curs. Atunci când există experientă relevantă pentru ocupatia/calificarea pentru care există solicitări si candidatul întelege avantajele acestei metode, sigur o preferă. Este în primul rând mai scurtă ca timp, si este singura care relevă experienta profesională detinută de candidat.

În anul 2011 ati derulat un contract de colaborare cu A.J.O.F.M. Sibiu. Ce ne puteti spune despre această colaborare?
– În urma unei licitatii câstigate, am reusit să colaborăm cu A.J.O.F.M. Sibiu, punând la dispozitie formatori pentru toate cursurile somerilor. A fost o colaborare bună, în ajutorul celor care au dorit să învete, pentru a-si putea mări sansele câstigării unui loc de muncă.

Sunteti singura firma din judetul Sibiu si printre putinele firme din tară ce furnizează cursuri, fiind certificati în sistemul de managementul calitătii conform cerintelor ISO 9001:2008. Scopul a fost în principal focalizarea către client, nu?
– Da, orientarea către client este de bază, însă au fost si alte motive care au condus la obtinerea certificării ISO 9001:2008 pentru CAEN-ul specific formării profesionale a adultilor, cum sunt: evaluarea performantelor firmei, implicarea angajatilor si a colaboratorilor (peste 500), evaluarea performantelor angajatilor, analiza de management si nu în ultimul rând cresterea calitătii serviciilor. -Sunteti managerul firmei si totodată vă implicati direct în formarea profesională a adultilor.

Este dificil să gestionati relatiile cu peste 500 de colaboratori ai INFO CENTER GROUP si cu clientii?
– Pentru mine este simplu: e important să te simti “acasă”, să-ti facă plăcere să lucrezi cu oamenii, să-ti gestionezi bine timpul si să doresti să ai mereu performante. De aceea am contributie atât ca formator cât si ca evaluator de competente profesionale la Comisia de Autorizare a Furnizorilor din judetul Sibiu si ca evaluator de competente profesionale autorizat pe tară, în cadrul C.N.F.P.A./Autoritatea Natională pentru Calificări Bucuresti.

Ce vă propuneti pentru anul 2012 la INFO CENTER GROUP?
– Să adăugăm noi servicii de traduceri, plasare fortă de muncă si să dezvoltăm numărul cursurilor si al clientilor. Ne bucurăm că an de an am realizat progres si dorim să continuăm ce am început, crescând alături de clientii nostri.

Ce mesaj aveti pentru sibieni, acum la început de an?
– Să învătăm pentru noi, să învătăm continuu, să învătăm să ne crestem sansele! Le doresc tuturor locuitorilor judetului Sibiu, un nou an cu realizări personale si prosperitate! LA MULTI ANI 2012!

Sursa: Tribuna Sibiu

Link: http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/inva-539a-pentru-tine-inva-539a-sa-539i-cre-537ti-537ansele-73398.html