Articol presa locala – Tribuna – editia 3 martie 2010

Prima promoţie de paznici de vânătoare

curs paznic de vanatoareDupă 21 de săptămâni de cursuri, la mijlocul lunii februarie, de pe băncile Info Center Group SRL Sibiu a ieşit prima promoţie cu Certificat de absolvire Paznic de vânătoare.

Cursurile au fost realizate cu specialişti în domeniul silviculturii şi al vânătorii, iar cursanţii au fost persoane deja încadrate pe fonduri de vânătoare care nu aveau calificare, persoane care practică vânătoarea şi aspiră la un post de paznic pe fondurile de vânătoare ale AJUPS Sibiu sau ale altor asociaţii.

Cursul este organizat în conformitate cu cerinţele standardului ocupaţional în vigoare, fiind autorizat prin Ministerul Educaţiei şi Ministerului Muncii. Absolvenţii primesc un Certificat de absolvire care este recunoscut în toate ţările Uniunii Europene.

“Cursul Paznic de vânătoare – afirmă dr. Rus Luca directorul Info Center Group SRL Sibiu – este un curs de calificare nivel II, destinat celor care au o pregătire generală minimă de 10 clase sau şcoală profesională şi care doresc să se califice în această ocupaţie. Durata cursului este de 21 de săptămâni, din care 10 săptămâni teorie şi 11 săptămâni de practică”.

Condiţii
Pentru înscrierea la acest curs, sibienii interesaţi au nevoie de: adeverinţă medicală din care să rezulte că este apt pentru ocupaţia paznic de vânătoare; copii după actele de studii; copii după cartea de identitate şi certificatul de naştere.

Obiectivele cursului au fost astfel stabilite încât la final absolvenţii să fie în stare: să asigure paza şi administrarea unui fond de vânătoare; să participe şi să organizeze vânători individuale sau colective; să asigure hrana vânatului; să prevină şi să combată bolile speciilor de vânat; să realizeze construcţii şi amenajări vânătoreşti; să evalueze şi să selecţioneze vânatul; să populeze şi să repopuleze fondul de vânătoare; să organizeze recoltarea vânatului şi să ştie să utilizeze arma de vânătoare.

Sursa: Tribuna Sibiu