Tematica
Modulele cursului sunt următoarele:
√ Modulul nr. 1 – Nivelul I: Instruirea managerilor, directorilor pentru asigurarea calității, șefilor de secție, de producție etc. din unitățile cu profil alimentar și din unitățile de alimentație publică colectivă;
√ Modulul nr. 1 – Nivelul II: Instruirea operatorilor din industria alimentară și din unitățile de alimentație publică și a vânzătorilor din unitățile cu profil alimentar;
√ Modulul nr. 1 – Nivelul III: Instruirea personalului de îngrijire din sectorul alimentar și din unitățile de alimentație publică;
√ Modulul nr. 2: Instruirea personalului din unități care prestează servicii de curățenie:
b1 – în unități de asistență medicală,
b2 – în colectivități de copii și tineri,
b3 – în unități de cazare (hoteluri, moteluri, cabane etc.),
b4 – în cabinete de înfrumusețare corporală, piercing și tatuaj;
√ Modulul nr. 3: Instruirea personalului din unități care prestează servicii în domeniul apei destinate consumului uman: producția și distribuția apei potabile și apa din fântânile publice, producția apei îmbuteliate;
√ Modulul nr. 4: Instruirea personalului din unități care prestează servicii pentru spații în care au loc activități de îmbăiere sau înot de agrement, formativ sau sportive, precum și servicii pentru tratarea și dezinfecția apei din bazinele de înot și piscine;
√ Modulul nr. 5 – Nivelul I: Instruirea personalului din unități care prestează servicii de tratament și machiaj cosmetic, epilare, frizerie, coafură, bărbierit, reglementate prin Ordinul nr. 1136/2007 privind aprobarea normelor de igienă pentru cabinetele de înfrumusețare corporală;
√ Modulul nr. 5 – Nivelul II: Instruirea personalului din unități care prestează servicii de manichiură și pedichiură, reglementate prin Ordinul nr. 1136/2007 privind aprobarea normelor de igienă pentru cabinetele de înfrumusețare corporală;
√ Modulul nr. 5 – Nivelul III: Instruirea personalului din unități care prestează servicii de piercing, tatuaj, micropigmentare, reglementate prin Ordinul nr. 1136/2007 privind aprobarea normelor de igienă pentru cabinetele de înfrumusețare corporală;
√ Modulul nr. 6 – Nivelul I: Instruirea personalului din unități care prestează servicii de dezinfecție;
√ Modulul nr. 6 – Nivelul II: Instruirea personalului din unități care prestează servicii de dezinsecție și deratizare.
IMPORTANT PENTRU ANGAJAŢI ŞI ANGAJATORI
Conform Hotărârii Guvernului nr. 857 din 2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 621 din 01.09.2011, Intrat în vigoare la: 11.09.2011, la art. 5 se precizează: „Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice angajarea şi/sau menţinerea în unităţile care desfăşoară activitate de producţie şi de comercializare a produselor alimentare, de alimentaţie publică şi colectivă, servicii şi producţie de apă potabilă, precum şi servicii de întreţinere corporală a personalului fără certificatul de instruire profesională privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă, conform reglementărilor legale în vigoare.”
Certificatele de absolvire au o valabilitate de 3 ani.
La expirarea termenului de valabilitate, Info Center Group vă anunţa în timp util beneficiarii pentru reînnoirea certificatelor.
Cui se adresează
Cursul este obligatoriu din 3 în 3 ani pentru persoanele care realizează activități în unul dintre domeniile precizate în descriere.
Unde se desfășoară
Institut Calificări INFO CENTER GROUP
Cursul se realizează online prin sistem interactiv de videoconferință sau la sălile de curs din Sibiu, str. Rennes, nr. 2
Pentru participarea online se achita integral
Cont RO22BTRL03301202L90417XX Banca Transilvania Sibiu
CUI 23991034
Acte necesare la înscriere
- Carte de Identitate
Actul se trimite prin e-mail: office@sbinfo.ro
Date de contact
- sediu: Sibiu, str. Rennes, nr. 2
- e-mail: office@sbinfo.ro
- tel/fax: 0269-244.911
- mobil: 0745 369 686